Welkom, Gast

Bouwverslagen
(1 bekijken) (1) Gast
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp: Bouwverslagen

Bouwverslagen 17 aug 2014 17:08 #1

WAT MOET DEZE CHAOS VOORSTELLEN?
modules1_2014-08-17-2.jpg


Er wordt wel eens gezegd dat uit de grootste chaos het mooiste ontstaat. Welnu, wij zijn begonnen met het object RC 1/87. Een combinatie van trams, auto's op Faller Car systeem en radiografisch bestuurde auto's. Alles dus op schaal 1/87 oftewel HO.


modules2_2014-08-17.jpg


Ongeduldig als ik ben was ik dus al begonnen met de bouw van een prototype modulebak, maar deze beviel mij (en andere RC 1/87 medeleden) niet zo goed. Hierboven dus een proefopstelling in mijn garage van het beoogde trameindpunt/lus in de boogstraal van 60 cm.

proefopstelling_2014-08-17.jpg


Vond ikzelf wat krap en toen maar de eindpuntlus wat breder uitgelegd. Dit zou uiteindelijke de definitieve afstand worden.


ronalda.jpg
ronaldb.jpg
The Fonz
Ik spoor niet maar tram!
Laatst bewerkt: 26 aug 2014 12:48 Door The Fonz.

Re: Bouwverslagen 17 aug 2014 18:41 #2

t1_2014-08-17.jpg

Nog meer bakken.....

t2_2014-08-17.jpg

....en er komt al een beetje chaos in de orde.

Gaat het zoiets worden?


Ron

Deze bijdrage kan tikfouten bevatten. Deze zijn over het algemeen onschuldig en zijn slechts bedoeld als tijdverdrijf voor diegene die hier naar zoeken. Als ze echter bij u ontstemming opwekken dient u contact op te nemen met uw arts of psychiater.
Laatst bewerkt: 17 aug 2014 18:43 Door Taurusfan.

Re: Bouwverslagen 13 sep 2014 11:29 #3

Hallo Fans,

Voor de RC 1/87 medebouwers (maar niet voor hun alleen hoor!) even een tussenstand van mijn modules.
Zoals jullie ongetwijfeld al gezien hebben staan mijn modules in ruwbouw even in de kantine. De modules zijn met bouten en moeren aan elkaar gezet en op gelijk niveau gesteld. Ik heb de rails en wissels er op gelegd, onder stroom gezet en het blijkt dat er dan trammetjes op kunnen rijden. De volgende stap is het vastspijkeren van de rails en die dan op de naden tussen de bakken netjes door te zagen. Maar ik kan door omstandigheden niet langer dan een uurtje ergens aan werken, zodat de bakken zo lang zijn blijven liggen.

scannen0003_2014-07-13_2014-09-13.jpgHierboven een tekening van mijn modules met schematisch eea er op aan gegeven. Bakken A, B, C en D zijn dus in ruwbouw af. De grijze lijnen met de dwarse streepjes stellen de tramlijn voor. Niet excact op schaal, maar het geeft een goed idee hoe het moet gaan worden. Het tramdepot wordt tzt omgeven door een muur, aangegeven door de gele lijn. De rode lijn geeft het hart van de geprojecteerde weg aan. De letters X, Y en Z een eventuele overgang naar andere modules. Alleen uitgang X is definitief afgesproken; daar komen de modules van Ronald Both. Op/in module D komt een gracht/vaart (de blauwe slingertjes) met een stenen uitziende amsterdamse brug waar de tram in het wegdek over gaat. Wie of wat er links van mij komt is nog niet helemaal zeker zodat de overgangen voor de trambaan en weg nog niet vast liggen. Modules E en F zijn nog in het droomstadium Misschien dat ik (of een ander lid) die tzt nog ga bouwen. Het zal wel een nederlands stadje moeten worden en de loop van de gracht staat ook nog niet vast. Naar verwachting zullen er aan de bovenkant geen modules komen, maar er is wel rekening mee gehouden dmv uitgang Y. Ik zal mij de komende tijd dus bezig houden met het doorzagen van de rails; het verwijderen van de bakken uit de kantine en daarop volgend de rails elektrisch door verbinden. Andere personen moeten zich dan maar svp bezig houden met de aanleg van o.a het Faller car-systeem. Mocht jullie interesse gewekt zijn om met trammetjes, Faller-car of zelfs kleine (1/87) radiografisch bestuurde auto's mee te doen, doe mee! Het schijnt zelfs dat een Jeroen rechts van mijn bakken een rangeerterrein met haven en met radiografisch bestuurde, op rails rijdende, treinen wil gaan maken.

The Fonz

PS dit bericht dateert origineel van begin juli
tussenstand18juli.jpg
The Fonz
Ik spoor niet maar tram!
Laatst bewerkt: 13 sep 2014 11:47 Door The Fonz.

Re: Bouwverslagen 13 sep 2014 11:58 #4

Hallo Fans,

Op 7 augustus 2014 was de stand van zaken ongeveer zo:

7.8a.jpg


De bakken van Hans liggen hier strak en schoon , maar zo te zien nog zonder de gaten voor elektra etc


7.82.jpg


Twee van mijn bakken met een gedeelte van de eindpuntlus en de wissels naar het toekomstige tramdepot (rechts) en de opstelsporen (links.


7.83.jpgEen paar weken geleden dacht ik in mijn jeugdige overmoed: Ik bouw wat modulebakken, timmer er wat rails op en zaag de rails door op de overgang naar de andere bak en soldeer wat draadjes aan de rails van de ene en de aansluitende bak. Wat stekkertjes er op en klaar is Fons
.

7.84.jpg... zo dus
Nou nee dus. Van enkele medeleden kreeg ik enige goedbedoelde adviezen. Het was beter om een ringleiding aan te leggen en de ervaring met de bestaande clubmodulebakken had geleerd dat de railsovergangen wat robuuster uitgevoerd moest worden. Met de rails gesoldeerd op printplaatjes of vastgelijmd met tweecomponentenlijm.

Ik zal alles nog een goed op mij in laten werken en stel de railbouw op de modules even uit. Ik zal mij orienteren bij andere clubs etc. en ga mij eerst bezig houden met de bouw van gebouwen, huisjes en een brug .

The Fonz
The Fonz
Ik spoor niet maar tram!
Laatst bewerkt: 13 sep 2014 20:30 Door The Fonz.

Re: Bouwverslagen 29 feb 2016 14:38 #5

Hallo Fans,

Het is even (nou ja een hele tijd) stil geweest op deze site. Maar een van mijn goede voornemens dit jaar was verder werken aan mijn modulebakken. Ik heb van het hoofd huishouding toestemming gekregen de bakken een tijdje in mijn woonkamer te plaatsen om de beschadigingen aan de rails weg te werken en de rails in goede positie te plaatsen.

modulesfebr.2016.jpg


Op deze foto is het tramdepot en omgeving te zien.Op de naden van de modules is de rails door gezaagd. Er ligt hier en daar provisorisch bruin schuurpapier als imitatie van steenslag.

Wordt vervolgd
The Fonz
The Fonz
Ik spoor niet maar tram!
Laatst bewerkt: 29 feb 2016 14:50 Door The Fonz.

Re: Bouwverslagen 17 apr 2016 17:10 #6

Ik ben vandaag een klein stukje gevorderd met de eerste bak.
Hierbij 2 foto's:


005.JPG006_2016-04-17.JPG


Het zijn niet hele mooie foto's, ik moet even aan het fototoestel wennen.
Groeten Ronald

Re: Bouwverslagen 18 apr 2016 20:24 #7

Ziet er goed uit Ronald.
Groetjes Marco
  • Pagina:
  • 1
Tijd voor maken pagina: 0.63 seconden