Welkom, Gast

Open dagen 2017
(1 bekijken) (1) Gast
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp: Open dagen 2017

Open dagen 2017 22 aug 2017 17:35 #1

Van één van onze redacteuren.


Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 houdt de MVW weer zijn open dagen, waarbij allerlei activiteiten zullen plaatsvinden.

RC-racing.
Op onze vernieuwde internationale offroad-racebaan zullen met radiografisch gestuurde brandstof en elektro wagens op zaterdag demonstraties worden gegeven. Daarnaast wordt er voor pool-position gereden. Wie mag zondag vanaf de eerste rij starten!
Er wordt met hoge snelheid, tegen de 40 km per uur gereden. Grote sprongen over de hindernissen en goed sturen in de scherpe bochten zijn moeilijkheidsfactoren die het kijken naar deze auto’s zo spectaculair maakt. Wie maakt de snelste ronde?
Het is altijd weer een spektakel. Komt dat zien beleef de spanning met de coureurs mee.!

Zelf proberen.
Als je een elektro auto hebt en nog nooit op een echte baan gereden hebt, dan ben je van harte welkom om in dit weekend op onze baan ervaring op te doen. Je kan dan zelf proberen om een heel rondje af te leggen, waarbij de computer voor je vastlegt hoe snel je die ronde gereden hebt.

Lijkt deze auto-race sport ook wel iets voor jou. Vind je dat spannend en leuk om te doen, dan ben je vanaf 12 jaar bij ons van harte welkom om als beginnend coureur mee te doen aan jeugdwedstrijden of zomaar met je eigen auto ook op andere zondagen ervaring op te doen. Wil je daar meer over weten, kom dan naar de demonstraties kijken en laat je door een van onze coureurs informeren over de mogelijkheden, type auto’s en prijzen.

Treinen in de schalen HO en N

Op beide dagen houden we open rijdagen voor treinenliefhebbers.
De grote treinenbaan van de vereniging is dan in werking. De baan is 25 meter lang en bestaat uit een Nederlands deel in gelijkstroom en een Duits deel in wisselstroom.
Op deze baan wordt door onze leden gereden met treinen in de schaal 1:87 ook wel bekend als HO.
Goederentreinen en personentreinen, elektrisch, diesel en natuurlijk stoomlocomotieven met het daarbij behorende geluid, rijden allemaal hun traject op de baan die natuurlijk ook beveiligd is, zoals in het grootbedrijf.

Zichtbaar op scherm
Een van de treinstellen is in de cabine voorzien van een videocamera. We kunnen meekijken op een beeldscherm, net alsof je zelf in de cabine van de machinist zit en zelf over de treinbaan rijdt.

Schaal 1:160 (N)
We beschikken tevens over een in aanbouw zijnde treinenbaan in de schaal 1:160, ook wel “N” genoemd. Ook op deze baan zal gereden worden. Als je thuis niet veel ruimte hebt, dan kun je hier zien wat er allemaal mogelijk is op deze schaal.

Schaal 1, LGB
Heb je wel de ruimte, in huis of in de tuin, dan kun je met schaal 1 of schaal G, beter bekend als LGB rijden. Ook bij ons maakt LGB onderdeel uit van de sectie treinen. In de kantine is een LGB-baan opgesteld, waar met treinen gereden zal worden.

Een grote supermarkt aan de Burgemeester Kooimanweg in Purmerend beschikt over een treinbaan in deze schaal. Deze baan wordt volledig door leden van onze club onderhouden, zodat de treinen daar elke dag in de supermarkt op hoog niveau hun rondjes kunnen blijven rijden.

De Locdokter
Beschikt u nog over treinen, maar weet u niet meer of ze het nog doen, kom dan naar ons verenigingsgebouw. Daar zijn deskundigen aanwezig die uw locomotieven kunnen testen op onze testbaan en vaststellen wat mogelijk het probleem is.
Tevens kunnen deze treinspecialisten de loc schoonmaken, van een druppeltje speciale olie voorzien en eventueel repareren.
En als dat gelukt is kan uw loc op onze grote baan laten zien waartoe hij in staat is.
Zijn er kapotte onderdelen, dan krijgt u direct van onze locdokter uit de computer een advies voor locomotieven van alle grote merken, welk onderdeel vervangen dient te worden, voorzien van bestelnummer, prijs en waar te koop. Makkelijker kan het u niet gemaakt worden!

Trams, Bussen.
Ook voor trams in de schaal HO, een opkomende tak in de modelspoorwereld, kunt u bij ons terecht.
In een vitrine kunt u, naast Nederlandse modellen, allerlei trams en bussen uit binnen- en buitenlandse steden bewonderen. Ook zal er op de grote treinenbaan met trams gereden worden.

Auto’s en bussen op de treinenbaan
Op een treinen- of trambaan mogen natuurlijk bussen, vracht- en personenwagens niet ontbreken.
Op onze treinenbanen ontbreken ze dan ook niet. Een natuurlijk rijden ze ook.
In het Duitse deel van de grote baan klimt de bus langs een helling naar boven en verdwijnt in de berg.
Ook wordt er met een radiografisch gestuurde bus gereden over de autowegen van de baan. En dat allemaal op schaal 1:87.
De alsmaar verder ontwikkelde techniek maakt dit in toenemende mate en betaalbaar mogelijk

Crawl
Ga eens naar het crawlen kijken. Trailvoertuigen, terreinwagens, jeeps en speciale crawlvoertuigen worden radiografisch over rotspartijen, stromend water en hindernissen gevoerd. Het gaat hierbij niet om grote snelheid maar om nauwkeurigheid en stuurmanskunst. Ongelovig wat deze coureurs allemaal met hun wagens kunnen doen.

Scale
In onze achtertuin wordt met diverse voertuigen, die voorzien zijn van allerlei details en exact op schaal gebouwd, op een speciaal hiervoor aangelegde veldbaan, radiografisch gereden. Deze wagens zijn werkelijk juweeltjes van de modelbouw. Op foto’s niet van hun grote broers te onderscheiden, zo precies nagebouwd.

Boten
Onze sectie boten beschikt over een groot aantal boten, zowel kant-en-klaar als in aanbouw.
Hier kun je allerlei modellen bewonderen, waaronder ons topmodel de Solo, het vlaggenschip van Green Peace, ruim 2,5 meter lang. Kijk eens naar een detail, zoals onze huisschilder, die hangend in touwen aan de reling, de scheepsromp een kwastje verf geeft.

Bomen maken
Op beide dagen zijn er specialisten aanwezig, die iedereen op deskundige wijze het bomen maken aan kunnen leren. Alle soorten bomen, loofbomen, naaldbomen, vruchtbomen, treurwilgen en dan ook nog eens voor alle seizoenen. Zij leren u hoe u met eenvoudig materiaal de mooiste en meest natuurgetrouwe bomen kunt maken.
Er wordt een cursus gegeven: “Hoe maak ikzelf de mooiste bomen”
De kosten hiervan zijn €. 20,00.
Benodigdheden zijn; kniptangetje, kwastje om pasta en verf op de schors aan te brengen.
Je kunt de materialen om zelf thuis bomen te maken ook tijdens de cursus aanschaffen.
Natuurlijk krijg je als deelnemer aan deze cursus gratis koffie vanuit onze kantine.


Kantine

En in onze grote kantine bent u van harte welkom voor een hapje of een drankje of gewoon maar een praatje met een van onze leden, om te horen wat er allemaal in onze vereniging mogelijk is.
Dat kan ook in onze achtertuin op ons terras.
Lekker, leuk, leerzaam, en natuurlijk gezellig!
En daar rijdt ook de LGB-trein.

Lid worden
Heb je dit allemaal gezien en denk je, dat vind ik ook heel aantrekkelijk om te doen, thuis geen ruimte maar wel op de club, wordt dan lid van onze vereniging. Voor een tientje per maand ben je lid en jeugdleden tot 18 jaar betalen de helft. Opgeven kan in de kantine.

Ons verenigingsgebouw is zaterdag 9 en zondag 10 september geopend van 10.30 tot 16.00 uur en is gelegen aan het Trimpad 8, in Purmerend, naast de IJsbaan. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren.

KOMT DAT ZIEN BIJ NEDERLANDS GROOTSTE MODELBOUWVERENIGING

TOEGANG GRATIS.
Laatst bewerkt: 22 aug 2017 21:53 Door Taurusfan.
Discussie gesloten.

Re: Open dagen 2017 23 aug 2017 09:48 #2

Bericht van Jaap Vriend over de bomenworkshop.


Tijdens deze open dagen geef ik op beide dagen een workshop "bomen maken".
Ik wil omstreeks 11 uur starten totdat een ieder een bruikbare modelboom heeft voor op zijn / haar modelbaan.
Tijdens de workshop leg ik u de basisbeginsels uit van het zelf maken van diverse bomen, ook is er voldoende scenerymateriaal waar u mee aan de slag kunt gaan.

De kosten zullen 20 euro bedragen.

Onderstaande bomen kunt u zelf maken na het volgen van de workshop:


jv1.jpg


jx2.jpg


Hiervoor dien je je op te geven via telefoon: 0229-542608
Na aanmelding krijgt u van mij bericht, wat u zoal aan gereedschap mee moet nemen.

Groeten van Jaap

Deze bijdrage kan tikfouten bevatten. Deze zijn over het algemeen onschuldig en zijn slechts bedoeld als tijdverdrijf voor diegene die hier naar zoeken. Als ze echter bij u ontstemming opwekken dient u contact op te nemen met uw arts of psychiater.
Laatst bewerkt: 23 aug 2017 21:00 Door Taurusfan.
Discussie gesloten.

Re: Open dagen 2017 10 sep 2017 22:35 #3

.
Zaterdag 9 september

od1_2017-09-10.jpg

Weer een handje nieuwe locs.....

od2_2017-09-10.jpg

...en de total-vieuw

od3_2017-09-10.jpg

Die heeft er lol in.....

od4_2017-09-10.jpg

...en ballen om je vingers bij op te vreten.

od5_2017-09-10.jpg

Hij is wel mooi geworden.

od6_2017-09-10.jpg

Een nieuw speeltje.....

od7_2017-09-10.jpg

...en een nieuwe baan

od8_2017-09-10.jpg

Klazina 13 is weer eens verdwaald

od9_2017-09-10.jpg


od10.jpg

Net echt.

od11_2017-09-10.jpg

Net echt

od12_2017-09-10.jpg

Geen idee waar dit vandaan kwam maar het was wel leuk.

od13_2017-09-10.jpg

Na een beste Bbq moest de LGB-baan weer aangelegd worden maar dankzij het juiste gereedschap was dat een eitje.....

od14_2017-09-10.jpg

...en ook even een verwijzing naar de nieuwe plek van de spreekkamer.


Wordt vervolgd.


Ron

Deze bijdrage kan tikfouten bevatten. Deze zijn over het algemeen onschuldig en zijn slechts bedoeld als tijdverdrijf voor diegene die hier naar zoeken. Als ze echter bij u ontstemming opwekken dient u contact op te nemen met uw arts of psychiater.
Laatst bewerkt: 11 sep 2017 21:12 Door Taurusfan.
Discussie gesloten.

Re: Open dagen 2017 12 sep 2017 23:01 #4

.
Zondag 10 septemberod1_2017-09-12.JPG

Dat is erg geheim wat daar gebeurt

od2_2017-09-12.JPG

Ochtendgymnastiek

od3_2017-09-12.jpg

Pure sensatie

od4_2017-09-12.jpg


od5_2017-09-12.jpg


od6_2017-09-12.JPG

Pure rust

od7_2017-09-12.JPG

Dit ding gaf hoofdbrekens aan het hele medische team

od8_2017-09-12.JPG

Hij doet het.

od9_2017-09-12.jpg


od11_2017-09-12.jpgRon

Deze bijdrage kan tikfouten bevatten. Deze zijn over het algemeen onschuldig en zijn slechts bedoeld als tijdverdrijf voor diegene die hier naar zoeken. Als ze echter bij u ontstemming opwekken dient u contact op te nemen met uw arts of psychiater.
Laatst bewerkt: 12 sep 2017 23:06 Door Taurusfan.
Discussie gesloten.
  • Pagina:
  • 1
Tijd voor maken pagina: 0.60 seconden